זה החל בשנת שמיטה בהם הענבים הפקר [כמובן עם קדושת שבעית] שמחה ואחיו יוצאים לבצור כמות קטנה של ענבים לצורך יצור יינן מסורתי מבית סבא, הם עוכבים מקרוב על התהליך ונדהמים לראות עד כמה תהליכים נוצרים בכמות הקטנה של הענבים, המסורת של סבא אומרת להם הכנת יין עם פנים מחייכות ויחס מוקפד ענבים ללא רקבונות או כל פגם ואיפילו קטן ככל שיהיה.

מאותה השנה שמחה לא מפסיק לבדוק לברר ללמוד לערוך ניסויים מהקטנים לגדולים

חזון של שנים לייצור יינות איכות בהליך מוקפד ומדוקדק הביא את שמחה לפתוח את היקב

לאחר מחקרים וניסויים שהוכיחו את התוצאה שדווקה ביובש שמאפיין את הנגב בשילוב הרוחות החזקות שמאפיינים את הרי הנגב, ניתן לייצר את היינות היחודיים שלנו

ואז פתחנו את היקב הקטן, עם אווירה של משפחה כל ענב מקבל יחס אישי כבמשפחה קטנה אוהבת